» تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه ، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است .
فروشگاه ساز رایگان فایل فروشگاه ساز رایگان فایل
مقاله آهنگری امیرعلی عسگزراده 1394/10/29 دسته بندی : متفرقه 0

                                           موضوع: مقاله آهنگری

این فایل با فرمت ورد و آماده چاپ می باشد.

فهرست مطالب
آهنگری (تغییر فرم آزاد ) ۴
مراحل آهنگری فولاد ۴
آهنگری میله ۶
پهن کردن الکتریکی ۸
سوراخ کردن ۹
مثالهایی از اهنگری فولادهای بزرگ ۱۰
محور گردنده توربین ۱۰
آهنگری لوله ۱۱
آهنگری میل لنگ ۱۲
تغییر شکل دادن اجسام با کمک قالب گرم ۱۵
تکنیک قالب تغییر شکل دهنده ۱۵
ابزار مخصوص قالب تغییر شکل دهنده ۱۶
دستگاه و لوازمات آهنگری ۱۷
۱-کوره های اهنگری ۱۷
شکل دادن فلزات ۱۷
۲-دستگاهها و ابزار آلات تغییر شکل دادن آزاد آهنگری ۱۸
۳-ماشینهای تغییر شکل دهنده بوسیله قالب ۲۰
چکشهای قالب دار آهنگری ۲۰


براي اينكه خواص فولاد را بهتر كنيم بايد آن را تا درجه خاصي دراز كنيم و يا آهنگري كنيم به طوري كه اثر آهنگري به عمق كامل فولاد اثر كرده باشد . براي قطعه هاي آلياژي درجه دراز كردن 4 و براي بقيه فولادها 3 تا مي باشد .
اكثراً بوسيله چكش آهنگري طول قطعه را زياد و سطح مقطع آن را كم مي كنند كه اين نيز مراحل مختلفي از لحاظ كمي و كيفي كار دارد .وقتي كه قطعه چهار گوشي را از دو پهلو آهنگري كنيم كريستالهاي آنها فشرده تر مي شوند و عرض زياد شده و دوباره كم مي گردد از اين طريق طول قطعه با كم شدن سطح مقطع آن زياد مي شود . هر چه چكش و سندان باريكتر  باشند مي توانند طول فولاد را زياد تر كنند و عرض فولاد فقط تا حدودي زياد مي شود . اگر بلوكهاي آهنگري شونده بزرگ باشند سطح چكش و سندان بهتر است كه صاف باشد  .
در ضمن براي فولادهاي بزرگ بايد عرض چكش هم زياد باشد تا عمل چكش كاري هم خوب انجام شود البته بلوك بايد به طور يكنواخت چرخانده شود .
اگر از سندان زاويه دار استفاده شود اتلاف دستگاه كاهش مي يابد . معمولاً فولادهاي سنگين را نمي توان بوسيله سندان زاويه دار به طور عميق آهنگري كرد . زيرا كه نيروي چكش روي سندان بوسيله دو نقطه تحميل مي شود يعني نيرو نصف مي شود .
پهن كردن قطعه همان پخ كردن است با فرق اينكه طول آن به مقدار خيلي كم زياد    مي شوند ولي عرض آن پهن تر مي گردد . براي اين كار بهتر است كه از چكش گرد استفاده نمود .
باريك كردن قطعه فولاد در يك محل را باريك سازي (نشست) مي گويند .
و معمولاً قطعه بوسيله دست روي سندان آهنگري مي شود . ولي وقتي كه بخواهيم بوسيله پتك هيدروليكي فولاد را اهنگري كنيم ابزار مختلفي لازم داريم .
ميل لنگ را نيز از همين طريق مي سازند زيرا كه از ايجاد تنش فراوان در آن جلوگيري مي شود .
آهنگري ميله 
وقتي كه قطر يك محور و يا لوله را بوسيله چكش كاري كم كنيم نشست قطر         مي گويند . براي اينكار ابزار لازم به طور متوالي روي تمام يا قسمتي از محور يا لوله را مي پوشاند. اين ابزار با هم و در جهت شعاع به محور ضربه مي زنند و نسبت به محور نيز مي چرخند .

 
--

خرید و دانلود | 900 تومان
گزارش تخلف به پلیس سایت
مطالب مرتبط